Kukoricaleves, szezammag olajjal es szojaszosszal
Kukorica leves...
Nagymama jot nevetne ha meg elne, a kukoricaleves hallatan :) De ugye mar mas vilagot elunk ?
Szoval, az en ferjem nagyon de nagyon szereti a kukoricalevest, ahanyszor kinai vendeglobe megyunk , sose marad ki a menurol.
Tegnap este ezt foztem 15 perc alatt. Talan ezert is kituno, gyorsan elkeszitheto, mikor ninc sidonk nagyoin jol jonnek az ilyen gyors levesek. Olcso is, hiszen alig kell bele valami.
En kenyerkockakat piritottam melle. A levest lehet hussal is kesziteni, pl csirkemellel. Az enyem most husmentes volt. Mind egy cseppig elfogyott.
Hozzavalok :
3-4 liter hus vagy zoldsegalaple (kockabol is lehet)
2 doboz kukorica
2 ek szezammag olaj
2 evokanal kagyloszosz (vagy szojaszosz)
1 ek feher bors (izles szeritnt adagoljuk)
1 csipet chilipehely
3 ek etkezesi kemenyito
1/3 pohar viz
3 tojas felverve
3 zoldhagyma nagyon vekonyra szeletelve.
1 kis kocka vaj (kb 20 gr)
Elkeszitese : a kukoricat egy fazekba ontjuk, ha szeretnenk szemes kukoricat is a levesunkbe akkor vegyunk ki elole egy keveset, amit majd turmixolas utan visszateszunk. A kukoricat, szezammag olajat, kagyloszoszt (vagy szojaszoszt) feherborsot , chilipelyhet ,felontjuk a hus vagy zoldseg alaplevel es felforraljuk. Mikor felfott akkor botmixerrel pepesitjuk. (Aki nem akarja pepesiteni az ne pepesitse)
Visszatesszuk a tuzre es meg 2-3 percig fozzuk.Hozzaadjuk a vajat. Az etkezesi kemenyitot elkeverjuk az 1/3 pohar hideg vizzel, hozzaontjuk a leveshez. Fozzuk meg kb 1 percet mig a leves kellokepp besurusodik. Levesszuk a tuzrol beleszorjuk a nagyon-nagyon vekonyra vagott zolhagymat a zoldjevel egyutt. Folytonos kevergetes kozben hozzaontjuk a felvert tojasokat. Jo etvagyat!
Kenyerkockat piritunk melle.
Gratulálok nagyon jó blog,imádjuk ezeket az izeket.
VálaszTörlésVárjuk a folytatást.
köszönettel István Varga