Edeskomeny salata
Edeskomeny salata
A Foldkozi- tenger medencejebol szarmazo gumos novenyt mar az okortol kezdve hasznaljak . A kozelkeleti orszagokban meg mindig fellelheto a vad valtozata is. A kozepkopr vege fdele Olaszorszagban kezdtek termeszteni,innen is ered a masik neve "firenzei komeny "
Anizsos ize, ropogos husa miatt kozkedvelt salataja a mediterran orszagoknak.
Nagyon fontos szempont vasarlaskor, olyan komenyt valasztani amelyiknek szep ude zold a levelbokretaja, kaporhoz hasonlo levelei vannak. A gumo legyen kemeny es inkabb lapos mint kerek.
Nalunk nagy kedvenc , salatanak keszitve, akar almaval es zellerszarral, akar egymagaban , citrommal es olivaolajjal vagy ugy, ahogy most keszitettem.
Irom a receptet, fogadjatok szeretettel es keszitsetek el ! :)
Hozzavalok :
1 db nagy es lapos edeskomeny
2 zoldhagyma
1 marek petrezselyem
2ek olivaolaj
so, bors
1/5 kk mustar
4 ek citromle (izles szerint lehet tobb vagy kevesebb)
Elkeszitese :
Az edeskomenyrol leszedjuk a ket folso levelet. Egy eles kessel kettevagjuk a komenyt , majd nagyon -nagyon vekony szeletekre vagjuk. 2 zoldhagymat i felszeletelunk a zoldjevel egyutt es egy marek zodlpetrezselymet finomra vagunk. az olivaolajat , mustart, citromlevet sot, es borsot jol elkeverjuk egy talkaban, majd az edeskomenyre es a zoldhagymara ontjuk. Megszorjuk petrezselyemzolddel, es jol osszekeverjuk. Fel orara hutobe tesszuk.
Jo etvagyat!
A Foldkozi- tenger medencejebol szarmazo gumos novenyt mar az okortol kezdve hasznaljak . A kozelkeleti orszagokban meg mindig fellelheto a vad valtozata is. A kozepkopr vege fdele Olaszorszagban kezdtek termeszteni,innen is ered a masik neve "firenzei komeny "
Anizsos ize, ropogos husa miatt kozkedvelt salataja a mediterran orszagoknak.
Nagyon fontos szempont vasarlaskor, olyan komenyt valasztani amelyiknek szep ude zold a levelbokretaja, kaporhoz hasonlo levelei vannak. A gumo legyen kemeny es inkabb lapos mint kerek.
Nalunk nagy kedvenc , salatanak keszitve, akar almaval es zellerszarral, akar egymagaban , citrommal es olivaolajjal vagy ugy, ahogy most keszitettem.
Irom a receptet, fogadjatok szeretettel es keszitsetek el ! :)
Hozzavalok :
1 db nagy es lapos edeskomeny
2 zoldhagyma
1 marek petrezselyem
2ek olivaolaj
so, bors
1/5 kk mustar
4 ek citromle (izles szerint lehet tobb vagy kevesebb)
Elkeszitese :
Az edeskomenyrol leszedjuk a ket folso levelet. Egy eles kessel kettevagjuk a komenyt , majd nagyon -nagyon vekony szeletekre vagjuk. 2 zoldhagymat i felszeletelunk a zoldjevel egyutt es egy marek zodlpetrezselymet finomra vagunk. az olivaolajat , mustart, citromlevet sot, es borsot jol elkeverjuk egy talkaban, majd az edeskomenyre es a zoldhagymara ontjuk. Megszorjuk petrezselyemzolddel, es jol osszekeverjuk. Fel orara hutobe tesszuk.
Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése