Mango es papaya salata

Kedvenc nyari salatam a mango salata. Az edes, a csipos, a sos es savanyu egyutt fergeteges izkombinacio. Az elkeszitese igen egyszeru es ha van egy jo erett edes mangonk akkor a tobbi hozzavalo minden konyhaban megtalalhato. Szivbol ajanlom a kulonleges etelek kedveloinek. A papaya elhagyhato, nekem volt egy itthon csak azert tettem bele, meg igy volt egy kis kontraszt a mango es papaya szinei kozott es nagyon szepen mutatott a salatas talban.

Hozzavalok :

1 nagy erett ( de nem tulerett mango) olyan amit meg szepen lehet szeletelni.
1 papaya (elhagyhato)
1/2 lilahagyma  szeletelve vagy finomra vagva, ki hogy szereti
1 fel marek koriander level finomra vagva(ha nincs akkor zoldpetrezselyem, de a koriandert ajanlom inkabb)
1 kk reszelt gyomber
1 kicsi chili paprika szeletelve
 lehelletnyi frissen orolt fekete bors
6 ek novenyi olaj (nem oliva , mert tul eroteljes az ize ehhez  asalatahoz) a 6 ek soknak tunik, de higyjetek el nem sok.
3 ek citromle frissen csavarva
1 kk feher borecet 
1 kk juharszorp vagy mez.
so es frissen orolt bors.

Elkeszitese :

A mangot meghamozzuk, felszeleteljuk, probaljunk minel tobbet levagni a mag koruli reszbol is. Kockakra vagjuk. Hozzaadjuk a felszeletelt hagymat is.Osszekeverjuk a reszelt gyombert, az olajat,a citromlevet , juharszorpot vagy mezet es az ecetet, sozzuk es borsozzuk. Ajanlom egy csavaros uvegbe onteni a hozzavalokat es jol osszerazni a legjobb modja a salataontet keszitesenek. Az osszerazott ontetet raontjuk a mangora es hagymara, osszekeverjuk es raszorjuk a finomra vagott koriander levelet is. Finoman megkeverjuk, megkostoljuk, beallitjuk az izeket, aki savanyubat, sosabbat edesebbet szeretne, az adjon meg hozza, ez mar izlesfuggo.
Ugyanez elkeszitheto edes nektarinnal,datolyaszilvaval vagy oszibarackkal is,a lenyeg hogy  jol szeletlheto legyen. Csak ne legyen tulerett. Jo etvagyat kivanok!
u.i.
Szivesen veszem a visszajelzeseket :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések