Marokkoi fott repasalata

Marokkoi ,fott repasalata

Ujbol Marokkoba utazunk ,igaz csak az izek varazsat vesszuk igenybe, nem lesz varazsszonyeg sem semmi mas ami oda repit bennunket. De minden a kepzelo eronkon mulik, nem igaz ? En pl. sokszor jarok abban az orszagban amelyik etelet fozom, csak ugy almodozva :) A kovetkezo salata is nagy sikernek orvend Izraelben. Olyan gazdag salata es etel felhozatal van ebben a kis orszagban, hogy azt el sem tudjatok kepzelni. A lakossag is pont olyan szines, mint a salatak. Ez a salata koretnek is megfelel, vagy grillezett husokhoz, shawarmahoz tokeletes, dietazok is batran fogyaszthatjak. A romai komeny es  a harissza az ami teljesen megbolonditja ezt a narancsszinu salatat. Irom a receptet :


Hozzavalok: 

6-7 kozepes meretu repa
2 cikk fokhagyma
4 ek olivaolaj
fel citrom leve
1 ek harissza a csipos fajtabol (ha nincs akkor barmilyen mas paprikakrem) aki nem szereti pikansan az tegyen edes paprikakremet bele.
1/2 kk romai komeny.
so izles szerint
1 bo marek aprora vagott koriander.

Elkeszitese :

 A repat megtisztitjuk , felszeleteljuk, kb fel cm darabokra.
Egy fazekban vizet forralunk. Mikor felfott, beletesszuk a repat es egy keves sot.  Addig fozzuk, mig a repak  mar nem nyersek de meg roppanosak. Ez forrastol szamitva 4-5 perc kb, de ajanlatos kivenni egy egy szeletet es megkostolni.  Leszurjuk a repat.
    Egy kis talban osszekeverjuk a tobbi hozzavalot es belekeverjuk a repat. Beallitjuk az izeket izlesunknek megfeleloen, (so, bors , citrom, fuszerek) Hutobe tesszuk es lehutjuk. Jo etvagyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések