Keresés ebben a blogban

2017. június 6., kedd

Rizssalata


  • Rizssalata.
  •  Olaszorszagban elo sogornoim egyike szokott kesziteni nyaron rizssalatat es nagyon finom. En is kiprobaltam nemreg, nagy sikere volt. Mi szeretjuk a rizses eteleket, meg az egyszeru feher rizset is. Fogadjatok szeretettel es ha kedvetek van probaljatok ki ;)

  • Hozzavalok :
  • 1 1/2 kk so
  • 1 1/2 pohar hosszuszemu rizs
  • 1/4 pohar friss citromle (vagy izles szerint)
  • 1/3 pohar olivaolaj
  • 1-2 cikk fokhgyma zuzva
  • 1 teaskanal friss oregano osszevgava
  • 1/4 teaskanal frissen orolt bors
  • chilipehely izles szerint
  • 1 kicsi uborka finomra vagva
  • 1-2 pohar spenot,  ha lehet bebi spenot, ha nem bebi akkor felvagni.
  • 1 kicsi kaliforniai paprika
  • 1/2 pohrar zoldhagyma
  • 1/2 pohar kalamata olajbogyo
  • feta izles szerint (elhagyhato)
  • 1 1/2 pohar hosszu szemu rizs
Elkeszitese :

2 1/2 pohar vizhez hozzaadjuk a 1/2 kk sot. felfozzuk, beletesszuk a rizst. Letakarjuk es fozzuk 15 percet.
Levesszuk a  tuzrol es felreteszuk pihenni 5 percet. Levesszuka  fedot es villaval fellazitjuk a szemeket.
  Egy nagy talban osszekeverjuk a citromlevet az olivaolajjal, fokhagymaval, oreganoval  es chilipehellyel. sozzuk  es borsozzuk izles szerint.
 Hozzadjuk a rizst a dressinghez es osszekeverjuk. Aztan hozzadjuk a spenotot es felretesszuk addig mig  mar nem gozol es nem meleg a rizs. Kb 10-15 perc. legvegul hozzaadjuk a tobbi zoldseget es  osszekeverjuk, Beallitjuk az izeket es ennyi.  Szobahomersekleten talaljuk vagy akar hidegen is. Jo etvagyat kivanok1

NUTRITION INFORMATION 

  • calories 289
  • caloriesfromfat 47 %
  • protein 5.6 g
  • fat 15 g
  • satfat 4.2 g
  • carbohydrate 32 g
  • fiber 1.3 g
  • sodium 793 mg



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése