Lilakaposzta salata.
Meg egy salatat hozok. A tegnap esti "arayes"-hez 4 fele salata keszult, mindenbol egy keves. A lilakaposztat sokszor hasznalom salatanak. Bar legtobben csak a parolt, dinsztelt valtozatat ismerik, a lilakaposzta legalabb annyira finom nyersen fogyasztva salatanak, Megreszkirozom es azt mondom talan meg finomabb is. Minden attol fugg mihez esszuk. Nalunk kozkedvelt a lila es feher is egyarant.
Hozzavalok:
1/4 fej lilakaposzta, ( olyan kezilabda nagysagu kaposzta negyedere gondolok)
3 szal amerikai zeller, vagy sima zellerlevel .
3-4 ek korianderlevel aprora vagva
1 ek datolyamez
feherborecet 2 ek
fel citrom leve
So es bors.
2-3 ek olivaolaj.
Elkeszitese :
A kaposztat besozzuk, hagyjuk allni kb 10 percet, aztan hozzaadjuk a tobbi hozzavalot, jol osszekeverjuk es hideg helyre tesszeuk, de akar azonnal fogyaszthatjuk is. Jo etvagyat!
u.i. termeszetesen a salata ize fugg attol mennyire savanyu vagy sos, vagy borsos, mindenki a sajat izlesenek megfeleloen adagolja a fuszereket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése