Ragacsos ,pikans csirkeszarnyak
Szeretjuk a csrikeszarnyat,leginkabb sutve, ropogosra, vagy ragacsosra, mindegy. Nagyon sokfele keppen lehet elkesziteni es mindig sikere van. Tegnap este ragacsos csirkeszarnyak sultek nalunk, 3 hozzavalobol a feketeborsot es lehelletnyi sot leszamitva.
Hozzavalok :
kb 1200 gr megtisztitott csirkeszarny,
250 ml barbeque szosz (en boltit hasznaltam)
250 ml edes-csipos chiliszosz
kb 50 ml szojaszosz.
frissen orolt feketebors
es egy csipet so , elhagyhato ha eleg sosnak erezzuk a pacot.
Elkeszitese :
Minden hozzavalot a szarnyakon kivul beleteszunk egy talba ,jol osszekeverjuk. Egy tepsibe tesszuk a kettevagott szarnyakat (en a vegeit mindig megtartom levesbe) es raontjuk az osszekevert szoszt. Ebben a szoszban fog megpuhulni , majd ragacsossa sulni a szarny es isteni finom lesz. 180c sutottem, eloszor alufoliaval letakarva , 30 perc utan levettem rola az alufoliat es tovabb sutottem mig a szosz be nem surusodott. Addigra a szarnyak is megpuhultak. felidoben megforgattam a szarnyakat a masik oldalukra. Jo etvagyat kivanok!
Hozzavalok :
kb 1200 gr megtisztitott csirkeszarny,
250 ml barbeque szosz (en boltit hasznaltam)
250 ml edes-csipos chiliszosz
kb 50 ml szojaszosz.
frissen orolt feketebors
es egy csipet so , elhagyhato ha eleg sosnak erezzuk a pacot.
Elkeszitese :
Minden hozzavalot a szarnyakon kivul beleteszunk egy talba ,jol osszekeverjuk. Egy tepsibe tesszuk a kettevagott szarnyakat (en a vegeit mindig megtartom levesbe) es raontjuk az osszekevert szoszt. Ebben a szoszban fog megpuhulni , majd ragacsossa sulni a szarny es isteni finom lesz. 180c sutottem, eloszor alufoliaval letakarva , 30 perc utan levettem rola az alufoliat es tovabb sutottem mig a szosz be nem surusodott. Addigra a szarnyak is megpuhultak. felidoben megforgattam a szarnyakat a masik oldalukra. Jo etvagyat kivanok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése